Mesleki Etik ve Deontoloji Konferansımızı Gerçekleştirdik

Mesleki Etik ve Deontoloji Konferansımızı Gerçekleştirdik

Değerli Meslektaşlarım

Öncelikle 2022 yılının tüm meslektaşlarımız için bolluk ve bereket getiren bir yıl olmasını diliyorum. Meslek Odamız tarafından planlamasını yaptığımız Eğitim programlarından ikincisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Bilindiği üzere, Optisyenlik mesleğinin temel gayesi fertlerin ve toplumun sağlığını korumaktır. Odalarımız ise meslek mensuplarımızın birbirleri, kamu kurum ve kuruluşları ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslekî disiplini ve ahlâkı tesis etmek ve korumak üzere kurulmuş kamu kurum niteliğine tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşlarıdır.

Meslek mensuplarımızı ihtiyaç duyulan mesleki konularda eğitmek ve bilinçlendirmek, mesleki uygulamaların standartlarını yükseltmek, mesleğin gelişimine zarar verecek etkenleri ortadan kaldırmak, mesleki düzeni sağlamak üyelerimizin refahı için çalışmalar yapmak yine odalarımızın en önemli görevleri arasında yer almaktadır.

Mesleğimizi icra ederken hastalarla, toplumla ve meslektaşlarımızla ilişkilerimizi belirleyen tutum, davranış ve eylem biçimlerini ortaya koyan mesleki etik ilkeler ve deontolojik kurallar, bizlerin vazgeçilmez ortak değerleri olmalıdır. Bu kuralların meslek mensuplarımızca sahiplenilmesi ve uygulanması, hiç şüphesiz mesleki birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, mesleki saygınlığımızı artıran önemli bir kazanım olacaktır.

2020 yılının Mart ayında patlak veren koronavirüs salgını, ekonomik ve sosyal alanlarda tam anlamıyla bir küresel kilitlenmeye yol açıp, dünya ekonomisi ile ilgili tüm iyimser senaryoların boşa çıkmasına sebebiyet vermiştir. Kovid-19 krizi ilk etapta kamu sağlığını tehdit eden bir küresel bir sorun olarak ortaya çıkmış olsa da; gerek ülkemizde ve gerekse ilimizde yaşantımızı, iş ve çalışma hayatımızı, sosyalleşme ve hareket serbestliğimizi, özetle tüm düzenimizi bozmuştur.

Kamu sağlığı riskinin hızla yayılması, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, insanların evlerine kapanmasına neden olurken, virüsün gözden bulaşması ile hastanelerde göz polikliniklerinde hasta kabulünde kısıtlamalara gidilmesi sektörümüzde karamsarlık dalgasının hızla yayılmasına sebebiyet vermiştir. Bu zor günlerde üyelerimizin odalarımızdan ve bizlerden beklentilerin çok arttığının bilinciyle tabi olduğumuz kanun ve yönetmelikler çerçevesinde üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için 7/24 çok ciddi mesai harcadığımızın bilmesini isterim.

Yine yakın bir zaman diliminde sizlerin karşısına çok güzel mesleki kazanımlarla çıkmak için çok önemli çalışmalar yaptığımızı da buradan duyurmak istiyorum.

Hz. Mevlana şöyle demekte;  ''Çalınan her kapı açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı.''

Sabırla, talep ve isteklerimizden ödün vermeden, inşallah geçmişte olduğu gibi yine Allah’ında izni, sizlerin desteği ile başaracağız.

Gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim sonrasında; tüm meslektaşlarımdan beklentim Mesleki Etik İlkeler ve Deontoloji Yönetmeliğine uygun olarak mesleki faaliyet ve çalışmalarını yürütmeleridir.

Odamız bölgesinde mesleki disiplin ve ahlakı tesis edip korumak açısından çok önemli ve değerli olan bu eğitimleri bizlere veren Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı, Türk Optisyenler-Gözlükçüler Birliği Deontoloji ve Etik danışmanı Bülent Kıran hocama, eğitim programımıza ilgi göstererek katılım sağlayan tüm meslektaşlarıma şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi iletiyorum.

VI.Bölge Konya Optisyen-Gözlükçüler Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
H.Fatih İŞÇİMEN

Deontoloji ve Mesleki Etik Kitapçığını indirmek ve okumak için tıklayınız..

  

  

 

VI. Bölge Konya Optisyenler ve Gözlükçüler Odası © 2019 Tüm hakları saklıdır.